Donacije

helping hand

Donirati možete izravno u naš ured

Sve donacije u vidu hrane, higijenskih potrepština i drugoga kao i novčane donacije možete donijeti u naš ured koji se nalazi u župnom dvorištu crkve sv. Jakova u Međugorju, od ponedjeljka do subote u vremenu od 08 do 14 sati. Hvala vam što nam pomažete da budemo ispružene Marijine ruke!

Donacije putem žiro-računa

Doniranjem novčanih sredstava pomažete u ostvarenju ciljeva i misije Humunitarne udruge “Marijine ruke”. Donirati možete na sljedeće račune:

Uplata iz BIH: Raiffeisen bank, Zmaja od Bosne bb Sarajevo
Žiro račun: 1610000163330066
Uplata iz inozemstva: SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN CODE: BA391610000163330066

Donacije u centrima Konzum Tromeđa i Bingo Park & Shop

Od sada možete donirati na način da kupite proizvod (ulje, brašno, šećer itd.) u centrima Konzum Tromeđa i Bingo TC Park & Shop. Kupljeni proizvod/e ubacite u kutiju sa oznakom naše udruge. Volonteri obilaze kutije, preuzimaju priloge i dostavljaju ih onim obiteljima kojima je to najpotrebnije. Hvala Vam što i na ovaj način podupirete rad naše udruge.

Što smo do sada uradili?

  • obnovili mnoge kuće
  • uredili vrtove
  • posjećujemo staračke domove, sirotišta i bolnice
  • obilazimo nezbrinute starije osobe i invalide po njihovim kućama i obavljamo svakovrsne radove za njih po potrebi
  • pomažemo obiteljima s brojnom djecom
  • plaćamo račune za režije onima koji ih ne mogu podmiriti
  • kupujemo lijekove bolesnicima bez primanja
  • osiguravamo privremeni smještaj obiteljima u kriznim situacijama dok im ne uspijemo pronaći trajnija rješenja
  • snabdijevamo ogrjevom obitelji koje si to ne mogu same nikako osigurati
  • snabdijevamo s paketima osnovnih živežnih namirnica više od 500 obitelji u regiji, na mjesečnoj bazi, a svaka tri mjeseca i odjećom i obućom itd.

Kad su teške poplave pogodile i Hrvatsku, i BiH i Srbiju 2014.g., organizirali smo nizu humanitarnih koncerata u Međugorju i nosili smo pomoć svima.
Mnogi dolaze iz Bosne tražiti posla u Međugorju.

Kako je teška situacija i u Međugorju, već nekoliko mjeseci nosimo jedan obrok dnevno na Tromeđu muškarcima koji ne nalaze posla. Iza svakog od njih stoji mnogobrojna obitelj u raznim dijelovima Bosne.

Kampovi izbjeglica i prognanika iz Afrike i Srednjeg istoka na području Bosne obraćaju se nama za pomoć.

Pismo donatorima

Dragi prijatelji!

Prisjećam se svega sto su Gospini hodočasnici činili za vrijeme rata na ovim prostorima. Prisjećam se kako je pokojni Fra Leonard Oreč rekao jednom prilikom da u Međugorju imamo tri brda: Podbrdo, Križevac i Brdo Dobrote koje ste i Vi pomogli izgraditi.

Sva humanitarna pomoć koja je pristizala u Međugorje bila je uvijek upućivana na razna mjesta, svim ljudima u potrebi bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest. Mi smo svi djeca Božja, svi smo braća. Bog i Gospa nas sve jednako vole i stalo im je do spasenja svih i cijelog čovječanstva.

Na žalost, kod nas se mnogi nikada nisu uspjeli oporaviti nakon rata. I pored svih raznih udruga i organizacija ljudi dobre volje koji nesebično pomažu, i dalje su brojni pojedinci dolazili sa svih strana u Međugorje u nadi da ce tu naći pomoć u svojim potrebama. 2013. Godine, fra Marinko Šakota, župnik Međugorja, zadužio me je da osnujem i vodim Ured za potrebite, a 2016. godine smo se organizirali kao Humanitarna udruga ” Marijine ruke”.
Slušajući Gospine poruke i ono što traži od nas, odlučili smo odazvati se Njenom pozivu i biti Njezine ispružene ruke.

Shvatili smo da je svaki čovjek pozvan činiti dobro i tako ovaj svijet učiniti boljim i ljepšim. A za to nam nisu potrebne velike stvari, nego mala djela ljubavi.

Jakov Čolo